Hygienici kontrolovali stánky na kúpaliskách: Dve prevádzky okamžite zavreli!

NETKY.SK • 19 Júl 2013, 11:50 • 2 min
Hygienici kontrolovali stánky na kúpaliskách: Dve prevádzky okamžite zavreli!

BRATISLAVA - Hygienici si koncom júna a začiatkom júla posvietili na hygienu a kvalitu jedál v stánkoch s rýchlym občerstvením na umelých kúpaliskách. Po celom Slovensku zrealizovali 326 kontrol, v rámci ktorých preverili 262 stánkov s rýchlym občerstvením. Nedostatky sa zistili v 62 stánkoch, z toho v dvoch prípadoch nariadili hygienici stánky zavrieť.

slovakia

left justify in out

Najviac problémov bolo v Nitrianskom a Trnavskom kraji. Ako priblížil hlavný hygienik SR Ivan Rovný, najviac nedostatkov sa zistilo na kúpaliskách v okrese Dunajská Streda. V areáli Termálneho kúpaliska vo Veľkom Mederi sa odhalili problémy v deviatich stánkoch a v areáli Termálneho kúpaliska v Dunajskej Strede v piatich. Viaceré nedostatky sa našli aj v novozámockom okrese, konkrétne v šiestich stánkoch v areáli Termálneho kúpaliska v Štúrove a štyroch v areáli Termálneho kúpaliska v Podhájskej.

V rámci kontrol sa odobralo aj 208 vzoriek z jedál, nevyhovelo ich 18. Vo viacerých nevyhovujúcich vzorkách sa našli najmä nadlimitné hodnoty koliformných baktérií. Odobralo sa aj 243 sterov z prostredia, pracovných plôch, pracovných odevov a rúk zamestnancov, nevyhovelo 35 sterov. Aj v nich sa našli koliformné baktérie, ale aj rôzne mikroorganizmy.

Hygienici previnilcom uložili 67 pokút v sume 3187 eur, konania o ďalších pokutách prebiehajú. V dvoch prípadoch nariadili prevádzky zavrieť, a to Bufet na kúpalisku v bratislavskej Knižkovej doline a Bufet výčap na bratislavskom Tehelnom poli. Majú tam zabezpečiť tečúcu teplú vodu.

Medzi najčastejšie zistené nedostatky patrili okrem iných nedodržiavanie chladiaceho reťazca, pokrmy po dátume spotreby, zamestnanci bez zdravotného preukazu a dokladov o odbornej 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies