Hyenizmus: Bojovníci IS zabili v Mósule za jeden deň vyše 160 civilistov

NETKY.SK • 6 Jún 2017, 14:09 • 2 min
Hyenizmus: Bojovníci IS zabili v Mósule za jeden deň vyše 160 civilistov

ŽENEVA - Teroristi z džihádistickej organizácie Islamský štát (IS) zabili v irackom meste Mósul v uplynulom týždni počas jedného dňa približne 163 civilistov. Oznámil to dnes šéf Úradu vysokého komisára OSN pre ľudské práva (OHCHR) Zajd Raad Husajn.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zajd doslova povedal, že extrémisti týchto civilistov postrieľali, aby im znemožnili útek z mesta.

"Včera ma moji ľudia informovali, že telá zavraždených irackých mužov, žien a detí ešte stále ležia na uliciach na predmestí aš-Šírá v západom Mósule," povedal vysoký komisár OSN pre ľudské práva v Ženeve.

V zmienenej štvrti, ktorá je okrem Starého mesta a priľahlých uličiek poslednou baštou IS v Mósule, OSN podľa Zajda eviduje aj množstvo nezvestných obyvateľov.

Vlani v októbri začal Irak veľkú ofenzívu s cieľom vyhnať Islamský štát z Mósulu, druhého najväčšieho mesta krajiny, ktorého sa táto teroristická organizácia zmocnila v polovici roku 2014.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies