Hydinárov ohrozuje vtáčia chrípka

NETKY.SK • 20 Máj 2013, 11:39 • 2 min
Hydinárov ohrozuje vtáčia chrípka

PEKING - Najnovšia epidémia vtáčej chrípky spôsobila čínskym producentom hydiny škody v celkovej výške 40 mld. čínskych jüanov (CNY). Informovali o tom v pondelok štátne médiá. Odvetvie od konca marca stráca každý deň v priemere jednu miliardu jüanov, uviedol Li Xirong, šéf národného úradu pre živočíšnu výrobu, ktorého citoval denník Beijing Times.

slovakia

left justify in out

Vírusom H7N9 sa v Číne nakazilo 130 ľudí, z toho 35 ochorenie neprežilo. Ceny hydiny a objemy predaja zaznamenali hlboký prepad, čo spôsobuje odvetviu vážne finančné problémy a straty pracovných miest, dodal Li. Predstaviteľ ministerstva hospodárstva Wang Zongli podľa denníka vyzval vládne agentúry, aby zaujali k hydinovým produktom "správny postoj" a tým pozitívne vplývali na verejnosť. 

Čína v posledných rokoch zaznamenala niekoľko vážnych problémov s bezpečnosťou potravín, ktoré sa nedarí odstrániť napriek opakovaným vládnym kampaniam. Podľa častých správ z médií sú bežné opakované používanie jedlého oleja z odpadov či rakovinotvorné látky v mlieku. V roku 2008 sa po vypití mlieka s obsahom jedovatej priemyselnej látky melamínu v Číne otrávilo takmer 300 tisíc detí a minimálne šesť ich zomrelo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies