Hviezdy popu spievali kráľovnej k jubileu, prišli davy ľudí

NETKY.SK • 5 Jún 2012, 06:53 • 2 min
Hviezdy popu spievali kráľovnej k jubileu, prišli davy ľudí

Hviezdy popu spievali kráľovnej k jubileu, prišli davy ľudí - Kultúra Popové hviezdy vystúpili na pondelňajšom koncerte pred londýnskym sídlom britskej kráľovnej Alžbety II. na počesť jej 60.

slovakia

left justify in out

img

Popové hviezdy vystúpili na pondelňajšom koncerte pred londýnskym sídlom britskej kráľovnej Alžbety II. na počesť jej 60. výročia vlády. Podujatie však zatienila hospitalizácia jej manžela princa Philipa kvôli infekcii.
      Princa, ktorý sa v sobotu dožíva 91 rokov, odviezli do nemocnice so zápalom močového mechúra. Kráľovský palác oznámil, že ide o "preventívne opatrenie". Princ Philip zostane v nemocnici niekoľko dní na pozorovaní, čo znamená, že zmešká záver štvordňových osláv kráľovnej diamantového jubilea.
      Večerný koncert pred Buckinghamským palácom otvoril spevák Robbie Williams, na pódiu sa potom predstavili osobnosti ako Paul McCartney, Cliff Richard, Tom Jones, Stevie Wonder, Annie Lennox či Kylie Minogue.
      Podujatie pritiahlo státisíce fanúšikov, ktorí sledovali trojhodinové vystúpenie naživo alebo prostredníctvom obrovských obrazoviek na bulvári vedúcom ku kráľovskej rezidencii.    
      V polovici koncertu prišla osobne kráľovná Alžbeta II. Už vopred pritom bolo známe, že nebude prítomná počas celej show.
      Na konci vystúpila panovníčka na pódium v sprievode svojho syna princa Charlesa, ktorý sa poďakoval vystupujúcim umelcom.
      "Jediná smutná vec na tomto podujatí je, že môj otec tu nemohol byť s nami, keďže sa, nanešťastie, necíti dobre," uviedol princ Charles. "Ale dámy a páni, ak sme kričali dosť hlasno, možno nás počul v nemocnici," dodal za všeobecného aplauzu. 
      Princ zároveň vyjadril vďaku a sympatie britskej verejnosti voči kráľovnej, ktorá je v čase ekonomickej stagnácia a politického rozčarovania vnímaná v krajine ako symbol stability a služby.
      Slávnostný koncert sledovali aj ďalší členovia kráľovskej rodiny vrátane Charlesovej manželky Camilly, a princov Williama a Harryho.
      Podujatie ukončila národná hymna a veľkolepý ohňostroj.
      Dnes sa kráľovná zúčastní na ďakovnej bohoslužbe v londýnskej Katedrále svätého Pavla, v koči povedie procesiu ulicami Londýna a svojich priaznivcov pozdraví z balkóna Buckinghamského paláca. Tým sa ukončia celonárodné štvordňové oslavy jej 60. výročia nástupu na britský trón.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies