Hviezdy NHL sa nechali oklamať, okradli aj Stümpela

NETKY.SK • 4 Júl 2013, 13:50 • 2 min
Hviezdy NHL sa nechali oklamať, okradli aj Stümpela

NEW YORK - Viacero väčších či menších hviezd zámorskej hokejovej NHL v minulosti oklamal finančný podvodník Phil Kenner, čo sa rozhodla nenechať len tak draftová jednotka z roku 1995 - obranca Bryan Berard.

slovakia

left justify in out

To, že sa nechal podviesť, netají a chce všetkými možnými prostriedkami bojovať o stratený finančný balík. Celý príbeh nedávno rozpovedal denníku New York Daily News. V rozsiahlom článku Berard hovorí aj o tom, že medzi poškodenými sú aj ďalší známi hráči - Mike Peca, Mattias Norström, Jere Lehtinen, Glen Murray, Sergej Gončar a dokonca aj slovenský útočník Jozef Stümpel. Celkovo sa mal Kenner obohatiť o viac ako 100 miliónov dolárov. "Mnoho hráčov si stále neuvedomilo, že peniaze sú fuč. Ja sa aj napriek tomu nevzdávam a bojujem ďalej," uviedol Berard.

Bývalý obranca podpísal zmluvu o spolupráci s Kennerom ešte pred vstupom do profesionálneho hokeja vo veku 17 rokov. Kam presne sa rozkotúľali všetky doláre, sa doteraz nedozvedel. "Keď som si zisťoval, ako nakladal s mojimi peniazmi, zistil som, že podstatná časť išla do jeho súkromného vrecka," uviedol Berard. O financie sa začal zaujímať po ukončení aktívnej hráčskej kariéry, ktorú zavŕšil v ruskom Viťaze Čechov v KHL. "Odišiel som do dôchodku a začal si zisťovať, ako na tom vlastne som. Vtedy som prišiel na to, že väčšinu peňazí investoval sám do seba," pokračoval niekdajší hokejista, ktorého kariéru poznačila čiastočná strata zraku, keď v roku 2000 po zásahu hokejkou Mariána Hossu prišiel o pravé oko. Berard sa nevzdal a po ročnej pauze sa vrátil do kolotoča NHL, v ktorej odohral ďalších šesť sezón.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies