Hviezdou Plesu v opere bude speváčka Texasu S. Spiteri

NETKY.SK • 27 December 2012, 13:06 • 2 min
Hviezdou Plesu v opere bude speváčka Texasu S. Spiteri

Hviezdou Plesu v opere bude speváčka Texasu S. Spiteri - Kultúra Slovensko už čoskoro navštívi líderka známej hudobnej skupiny Texas Sharleen Spiteri.

slovakia

left justify in out

img

Slovensko už čoskoro navštívi líderka známej hudobnej skupiny Texas Sharleen Spiteri. V sobotu 12. januára 2013 totiž bude hlavnou hviezdou 13. Plesu v opere, ktorý slávnostne otvorí tradičným úderom na gong. Zároveň odštartuje tohtoročnú plesovú sezónu.

V úvodnom ceremoniáli Plesu v opere sa predstaví husľový virtuóz Vladimír Jablokov a Viedenský štátny balet. Operné árie odznejú v podaní Pavla Bršlíka a klasické umenie sa tentoraz ukáže aj prostredníctvom moderátorky Plesu v opere, ktorou bude operná hviezda Adriana Kučerová. Na Plese v opere vystúpi aj Svetlana Rymarenko, ktorá je členkou vokálnej skupiny Fragile. Predstaví sa spolu s Cigánskymi diablami a Oskarom Rózsom. Program po slávnostnom otvorení bude patriť tancu a hudbe, ktoré prinesie Boom Band orchester i speváci Helena Vondráčková, Vašo Patejdl, Beáta Dubasová a hudobná skupina Desmod. Aj tento rok sa podujatie ponesie v znamení pomoci a výťažok zo vstupného hostia venujú na technické zariadenie operačných sál nového pavilónu Detského kardiocentra, ktorého výstavba je plánovaná na začiatok budúceho roka. 

Štyridsaťpäťročná škótska speváčka Sharleen Spiteri sa preslávila vďaka kapele Texas, ktorá vznikla v roku 1986. Tá sa dostala do povedomia verejnosti v roku 1989 piesňou I Don't Want a Lover, ktorá sa umiestnila v prvej desiatke britského singlového rebríčka. Kapela vydala dovedna sedem štúdioviek: Southside (1989), Mothers Heaven (1991), Ricks Road (1993), White on Blonde (1997), The Hush (1999), Careful What You Wish For (2003) a Red Book (2005), z ktorých sa na celom svete predalo približne 20 miliónov kópií. Medzi ich najznámejšie skladby patria Say What You Want, Black Eyed Boy, In Our Lifetime, Summer Son či When We Are Together. Spiteri vydala aj dve sólové štúdiovky, Melody (2008) a The Movie Songbook (2010). 

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona