Hviezdou jubilejného OpenJazzFest-u bude americký saxofonista Kenny Garrett

NETKY.SK • 9 Marec 2017, 15:25 • 2 min
Hviezdou jubilejného OpenJazzFest-u bude americký saxofonista Kenny Garrett

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM – Americký alt saxofonista, skladateľ a aranžér Kenny Garrett bude najväčším lákadlom jubilejného džezového festivalu pod holým nebom OpenJazzFest. Desiaty ročník podujatia bude v dňoch 28.- 29. júla tradične na brehu jazera v prírodnom amfiteátri Zelenej vody pri Novom Meste nad Váhom.

slovakia

left justify in out

Podľa riaditeľa festivalu Tibora Zelenaya sa Kenny Garrett predstavil v novomestskom klube Blue Note už 1. marca tohto roka a jeho koncert bol zároveň pozvánkou na jeho projekt Do Your Dance, s ktorým sa predstaví na Zelenej vode.

 

"V takmer rodinnej atmosfére, ktorú sa snažíme na tomto festivale vytvárať už desiaty rok, sa predstavia nielen interpreti zo Slovenska, ale aj pestrá paleta hudobníkov z rôznych častí sveta," skonštatoval riaditeľ festivalu Tibor Zelenay s tým, že ďalším zahraničným hosťom festivalu bude argentínske swingové zoskupenie Rosario Smowing.

 

OpenJazzFest podľa neho od svojho vzniku podporuje a uvádza najmä autorské projekty a to platí v nemalej miere aj o slovenských mladých hudobníkoch. Tentoraz sa predstaví na festivale projekt Ľudové Mladistvá, ktorý je novinkou 23-ročného skladateľa, klaviristu a zakladateľa projektu Martina "Majla" Štefánika. Spája spája prvky folklóru, džezu, vážnej a energickej modernej hudby. Tento mladý hudobník je v Novom Meste nad Váhom doma, tak to bude dobrá príležitosť predstaviť rodákom svoj projekt.

 

OpenJazzFest počas predošlých ročníkov privítal viac ako 24.000 návštevníkov. Už tradične je festival miestom, kde sa stretávajú všetky generácie – od najstaršej až po tú najmladšiu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies