Hviezdou exkluzívnej prehliadky plesových šiat bude speváčka Mista

NETKY.SK • 16 December 2014, 14:39 • 2 min
Hviezdou exkluzívnej prehliadky plesových šiat bude speváčka Mista

BRATISLAVA - Exkluzívnou prehliadkou plesových šiat a doplnkov dnes vyvrcholí 9. ročník Bratislavských módnych dní (BMD).

slovakia

left justify in out

Podujatie v Dvorane Ministerstva kultúry SR predstaví výber toho najlepšieho, čo aktuálne ponúka slovenská i zahraničná módna scéna. Prehliadka 13 dizajnérov a troch značiek je nielen vyvrcholením série podujatí BMD, ale ako dnes uviedla na tlačovej konferencii riaditeľka usporiadateľskej Agentúry Promotion Mária Reháková, podujatie je zároveň inšpiráciou na nadchádzajúcu plesovú sezónu. "Je to na Slovensku jedinečná módna prehliadka plesových šiat, úzko špecializovaná, hostia majú možnosť vidieť prierez tým najlepším, čo si dizajnéri pripravili na obdobie plesov."

 

Organizátorom prehliadky sa podarilo vyskladať ucelenú prezentáciu plesovej módy od detských modelov, cez dámske róby, pánske smokingy, až po kožušinové doplnky, ktoré k plesovej móde neoddeliteľne patria. Jej priaznivci uvidia nielen tradičnú "klasiku", ale aj viacero extravagantných modelov. Svoje kreácie uvedú Richard Rozbora, Slavomíra Vlasová, Zlatica Hujbertová, Ida Sandor, Zuzana Haková, Darina Fábriová, Veronika Hložníková, Simona Vachálková, Annamária Kiss Kósa, Jana Jurčenko, Róbert Vrzala, Jana Pištejová, Renáta Kliská so značkou La Rena. Súčasťou prehliadky budú dámske a detské spoločenské šaty značiek Sherri Hill a Pronovias Barcelona z predajne Noble Fashion Shop a svoje zastúpenie bude mať aj Salón Nicole Bratislava.

 

"Plesové šaty sú zvláštna kategória, nepodlieha až tak trendom. Dôležité je, keď dizajnér ušije pre dámu také šaty, aby sa v tom dobre cítila, lebo keď sa v nich dobre cíti, a vie ich nosiť, vtedy je krásna," povedala pre TASR Mária Reháková. Ako ďalej informovala, na dnešnej prehliadke sa v úlohe modelky predstaví aj speváčka Mista, ktorá predvedie plesové šaty z dielne Simony Vachálkovej. "Popri mojej práci v divadle, kde teraz chystám balet pre deti Z rozprávky do rozprávky, som mala čas vytvoriť jeden model, ktorý symbolicky prezentuje moju tvorbu. Inšpirovala som sa antickou bohyňou Niké Samothráckou," prezradila Simona Vachálková. Niekoľko špeciálnych modelov pre dnešný slávnostný večer v centre Bratislavy vytvoril Richard Rozbora. "Väčšinou pôjde o veľmi kvalitne spracované, ručne vyšívané čipky a prevažne hodváb, ktorý milujem," dodal slovenský dizajnér, ktorý pôsobí vo Viedni.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies