Hviezdny Peter Sagan sa stane čestným občanom mesta Žilina

NETKY.SK • 7 November 2016, 18:29 • 2 min
Hviezdny Peter Sagan sa stane čestným občanom mesta Žilina

ŽILINA – Dvojnásobný majster sveta v cestnej cyklistike Peter Sagan sa stane čestným občanom mesta Žilina. Poslanci Mestského zastupiteľstva (MZ) v Žiline o tom rozhodli na pondelňajšom zasadnutí na pôde miestnej radnice.

slovakia

left justify in out

Návrh poslancov Martina Kapitulíka, Jozefa Badžgoňa, Martina Barčíka, Petra Durmisa, Ľudmily Chodelkovej a Jozefa Juriša podporilo 22 z 25 členov zastupiteľstva.

 

"MZ v Žiline udeľuje Petrovi Saganovi čestné občianstvo pri príležitosti jeho triumfu na majstrovstvách sveta 2016 v katarskej Dauhe, kde tento výnimočný športovec a Žilinčan obhájil titul majstra sveta. Peter Sagan je prvým cyklistom od roku 2007, ktorému sa úspešne podarilo obhájiť dúhový dres. V septembri 2016 udelil minister zahraničných vecí SR Petrovi Saganovi historicky prvý čestný titul Veľvyslanca značky Slovensko," uvádza sa v návrhu poslancov.

 

V roku 2014 udelilo MZ v Žiline Petrovi Saganovi Uznanie za zásluhy o rozvoj a reprezentáciu mesta Žilina. "Takého fenomenálneho športovca s unikátnymi športovými schopnosťami, športovca, ktorý je pritom skromný, bezprostredný, ktorého ľudia milujú, sme tu ešte podľa môjho názoru nemali. A preto si nesmierne vážim, že je Žilinčanom a robí dobré meno nielen nášmu mestu, ale aj Slovenskej republike. Práve z tohto dôvodu som poprosil pána prezidenta aj o udelenie štátneho vyznamenania Petrovi Saganovi," povedal primátor Žiliny Igor Choma.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies