Hviezdny Lotyš Ozolinš ukončil kariéru a vstúpil do politiky

NETKY.SK • 28 Máj 2014, 09:56 • 2 min
Hviezdny Lotyš Ozolinš ukončil kariéru a vstúpil do politiky

RIGA - Jeden z najlepších lotyšských hokejistov histórie Sandis Ozolinš oznámil počas televízneho rozhovoru definitívny koniec kariéry a prechod na politickú scénu.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťjedenročný rodák zo Siguldy sa už podľa vlastných slov nedokáže maximálne venovať hokeju ako v minulosti. Spoločne s bývalým premiérom Einarsom Repšesom bude teraz lídrom politickej strany.

 

"Chcel by som sa poďakovať mojím rodičom, príbuzným, priateľom, blízkym a v neposlednom rade spoluhráčom, učiteľom a trénerom, ktorí ma viedli počas kariéry. Dodávali my inšpiráciu, sebadôveru a odhodlanie," povedal Ozolinš a pokračoval: "Mám za sebou veľkú časť života, v ktorej som všetko podriadil hokeju. Robil som prácu, ktorú som miloval, mal som pre ňu nadšenie a vášeň. Mal som šťastie, že som mohol hrať hokej." 

 

Politike sa chce v budúcnosti venovať rovnako ako doteraz hokeju. V ďalších parlamentných voľbách sa chce presadiť a zo svojej pozície pomáhať ľuďom. "Nie je mojím cieľom iba dať si tvár na fotky a plagáty," uviedol dnes už bývalý obranca. 

 

V minulosti Ozolinš začínal v reprezentácii bývalého ZSSR, neskôr bol dlhý čas oporou lotyšského národného tímu, s ktorým sa rozlúčil na tohtoročných zimných olympijských hrách v Soči. Od roku 1991 hral v zámorí, kde si obliekol v NHL dresy San Jose, Colorada, Caroliny, Floridy, Anaheimu a New Yorku Rangers. S Coloradom sa stal v roku 1996 víťazom Stanleyho pohára, o rok neskôr ašpiroval na Norrisovu trofej pre najlepšieho obrancu NHL. Sedemnásobný účastník Zápasov hviezd odohral v zámorskej profesionálnej súťaži 875 stretnutí, v ktorých nazbieral 564 bodov (167+397). Od roku 2008 pôsobil v Kontinentálnej hokejovej lige, kde strávil sezónu 2012/2013 v Atlante Mytišči a zvyšné v Diname Riga. V KHL má bilanciu 260 duelov, 29 gólov a 103 asistencií. Informácie zverejnil lotyšský web TV Net.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies