Hviezdne vojny sú pre Andyho Serkisa splnený sen

NETKY.SK • 7 Apríl 2015, 09:56 • 2 min
Hviezdne vojny sú pre Andyho Serkisa splnený sen

LONDÝN - Anglický herec Andy Serkis považuje účinkovanie v očakávanej siedmej epizóde sci-fi ságy Hviezdne vojny za splnený sen. Pre portál Yahoo News to povedal samotný 50-ročný rodák z predmestia Londýna.

slovakia

left justify in out

„Je to rozhodne úžasná rola. Je sen byť súčasťou takej neskutočnej filmovej série,“ uviedol, hoci detaily o svojej úlohe neprezradil. Serkis tiež priblížil, ako sa mu spolupracuje s režisérom J.J. Abramsom. „Je to taký milý ľudský tvor,“ povedal. „Je úžasný režisér. Vie sa zanietiť pre vec a na tomto filme sa chcel podieľať roky. Spolupráca s ním ma zatiaľ bavila. Je neobyčajný. Jeho štúdio je také živé a tvorivé - chcete tam žiť,“ popísal.


Očakávaná siedma epizóda vesmírnej ságy ponesie podtitul The Force Awakens. Slovenská distribučná premiéra filmu režiséra J.J. Abramsa je predbežne naplánovaná na 17. decembra 2015. Príbeh novinky by sa mal odohrávať 30 rokov po udalostiach z filmu Star Wars: Epizóda VI - Návrat Jediov (1983). V snímke sa okrem spomínaného Serkisa predstavia aj Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Max von Sydow, Anthony Daniels, Warwick Davis, Peter Mayhew, Kenny Baker, Lupita Nyong'o, Gwendoline Christie, John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Domhnall Gleeson, Crystal Clarke či Christina Chong.


Andy Serkis je známy najmä vďaka trilógii Pán prsteňov (2001,2002 a 2003) a prvej časti trojdielnej adaptácie knihy Hobit s podtitulom Neočakávaná cesta (2012), kde s pomocou špeciálnych efektov nezabudnuteľne stvárnil Gluma. S použitím technológie CGI sa predstavil aj v titulnej úlohe nového spracovania King Konga (2005), či v role šimpanza Caesara vo filmoch Zrodenie planéty opíc (2011) a Úsvit planéty opíc (2014). Okrem toho si zahral v snímkach ako Mŕtva hliadka (2002), Nonstop párty (2002), Dnes 13, zajtra 30 (2004), Dokonalý trik (2006), Atramentové srdce (2008) či Wild Bill (2011). Predstavil sa aj v televíznych filmoch Longford (2006) a Einstein a Eddington (2008) alebo miniseriáli Malá Dorritka (2008).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies