Hviezdne obsadená Autoshow 2013 na Slovakia Ringu už tento víkend

NETKY.SK • 5 November 2013, 10:00 • 2 min
Hviezdne obsadená Autoshow 2013 na Slovakia Ringu už tento víkend

ORECHOVÁ POTÔŇ – Od piatka 8. novembra do soboty 9. novembra sa na Slovakia Ringu uskutoční Auto Show 2013, záverečné podujatie bohatej motoristickej sezóny. Prihlásených je už takmer 70 posádok a okrem množstva vozidiel kategórie N či A sa divákom predstaví aj niekoľko špeciálov kategórie WRC, R5 a R4 a viacero špičkových jazdcov vrátane majstrov SR.

slovakia

left justify in out

Ukončenie motoristickej sezóny na Slovakia Ringu sa pomaly stáva tradíciou. V období, keď väčšina národných motor-športových podujatí pozná svojich víťazov a tímy sa pripravujú na zimnú prestávku, sa diváci môžu tešiť na atraktívne spestrenie motoristického kalendára. Na Slovakia Ringu sa zídu známe mená nielen zo Slovenska, ale aj z Českej republiky, Poľska či Maďarska. Medzi prihlásenými jazdcami a posádkami nechýbajú ani majstri jednotlivých krajín. Okrem očakávanej účasti rally tímov sa podujatia zúčastnia aj známe mená z kopcových súťaží a okruhov. K najznámejším menám a tímom patria: Július Lapdavský (Mitsubishi Lancer N), Stanislav Koiš (Ford Sierra Cosworth, historik), Marek Sýkora (Škoda Octavia WRC), Štefan Rosina (Škoda Fabia WRC), Lukáš Lapdavský (Peugeot 207 S2000), majster SR v rally – Poliak Grzegorz Grzyb (Ford Fiesta R5), Jozef Béreš (Subaru Impreza WRX STI R4), Matej Homola (Honda Civic VTi N), Ján Kundlák (Mitsubishi Lancer N), Igor Drotár (Škoda Fabia WRC A), Čech Tomáš Kostka (Ford Fiesta WRC), Radovan Mozner (Škoda Octavia WRC), Erik Achs (Hyundai i30 N) a ďalší.

Samotný súťažný okruh pozostáva z približne 40 kilometrovej rýchlostnej skúšky vyskladanej z rôznych typov povrchov. Na technicky náročnej trati vedúcej cez okruh, obslužné komunikácie, či výbehové zóny a rôzne časti areálu sa vystriedajú asfalt, šotolina, tráva, zvodidlá, úzke prejazdy v tuneloch a ďalšie prekvapenia, ktoré dokonale preveria schopnosti všetkých posádok. Diváci sa tak môžu tešiť na atraktívny program v paddocku, odkiaľ budú závodné špeciály štartovať, ale aj na dobrý výhľad z hlavnej tribúny, pod ktorou budú mať až tretinu meraného úseku ako na dlani. V servisnej zóne bude možné získať podpis či cennú fotografiu so špičkou slovenskej a českej scény, preto neváhajte a nenechajte si Auto Show 2013 ujsť.

Oficiálna upútavka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies