Hviezda spravodajstva bojuje s rakovinou

NETKY.SK • 13 Júl 2020, 09:23 • 2 min
Hviezda spravodajstva bojuje s rakovinou

Slovenská moderátorka Aneta Parišková po niekoľkých dňoch v nemocnici ukončuje chemoterapiu a chystá sa za svojimi najbližšími.

slovakia

left justify in out

Hoci až následné vyšetrenia ukážu, či sa jej podarilo prekonať zákernú chorobu, ona o dobrých výsledkoch skrátka nepochybuje!

 

Oholila si vlasy skôr, než začali vypadávať

Sú to už zhruba tri mesiace, čo sa moderátorka hlavného spravodajstva televíznej stanice JOJ dozvedela desivú diagnózu: Non-Hodgkinov lymfóm srdca a pľúc, teda zhubný nádor lymfatického systému.

 

Prvú chemoterapiu podstúpila 5. mája, odvtedy jej liečivá chémia vtiekla do žíl už štyrikrát. Rakovine sa jej podarí čeliť aj vďaka obrovskej psychickej podpore svojho manžela a troch synov, a tiež svojich fanúšikov. Aj na vzdor vážnej choroby sa totiž snaží pracovať. 

 

 

Okrem prirodzených následkov liečby, ako je práve strata vlasov (svoje plavé kadere si Parišková oholila radšej skôr, než jej vôbec mohli začať vypadávať) či nevoľnosti, je pre Anetu nesmierne ťažká najmä iná vec - odlúčenie od rodiny. Do nemocnice si ich totiž so sebou vziať nemôže.

 

 

S fanúšikmi sa delí o priebeh liečby od začiatku

"Nedočkavo sledujem, ako mi odkvapkáva posledná infúzia, a konečne, po piatich dňoch odídem z nemocnice domov za svojimi milovanými," okomentovala fotku z nemocnice so záberom na stojan s infúziou.

 

"Dnes som ukončila 4. cyklus chemoterapie a navyše som absolvovala CT vyšetrenie. Verím, že jeho výsledky budú priaznivé," dodala optimisticky, a ako sa vzápätí na facebooku, tak i na Instagrame ukázalo, priala by jej to aj jej početná fanúšikovská základňa.

 

Parišková sa s nimi totiž delí prostredníctvom internetu o priebeh liečby už od jej začiatku, dokonca zverejnila aj fotku, na ktorej bol jasne viditeľný príznak nebezpečnej choroby: desivo naakumulovaná krčná tepna.

 

 

"Táto fotka nie je pekná ani veselá a predsa si ju zrejme zarámujem, pretože mi asi zachránila život. Keď ju v noci zbadal môj otec, zavolal mi z Košíc, aby som si okamžite zavolala záchranku, pretože mi ide o život," napísala na Instagrame.

 

V nemocnici vtedy zistili, že jej na cievy a hlavne hornú dutú žilu netlačí zrazenina, ale nádor, čo jej narástol za hrudnou kosťou. Klasické symptómy rakoviny na sebe známa moderátorka pritom vôbec nespozorovala, a únavu a tlak na hrudi považovala iba za nahromadený stres, ktorý ju ničil v čase koronavírusovej pandémie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies