Hviezda oscarového filmu Spotlight: Reportéri si zaslúžia chválu

NETKY.SK • 14 Apríl 2016, 10:13 • 2 min
Hviezda oscarového filmu Spotlight: Reportéri si zaslúžia chválu

TOKIO - Herečka Rachel McAdamsová, ktorá stvárnila reportérku amerického denníka Boston Globe v oscarovom filme Spotlight (Sledovačka), dnes vyhlásila, že novinárov by mali oslavovať ako "neznámych hrdinov", ktorí neúnavne pracujú na príbehoch.

slovakia

left justify in out

Kanadská herečka povedala v Klube zahraničných spravodajcov v japonskom Tokiu, že reportéri nedostávajú uznanie, aké si zaslúžia, hoci plnia dôležitú úlohu v odhaľovaní zodpovedných.

 

Film Spotlight, ktorého režisérom a scenáristom je Tom McCarthy, zachytáva, ako reportéri denníka Boston Globe odhalili kauzu, keď desiatky kňazov v bostonskej arcidiecéze desaťročia sexuálne obťažovali a znásilňovali deti, pričom cirkevní hodnostári to zatajovali a premiestňovali kňazov-páchateľov z farnosti do farnosti.

 

Snímka Spotlight, ktorá tento rok získala Oscarov za najlepší film a najlepší scenár, má v Japonsku premiéru v piatok 15. apríla. McAdamsová povedala, že reportéri to nemajú ľahké - okrem jednoduchého, ležérneho oblečenia, ktoré nosia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies