Hviezda F1 sa stala európskym športovcom roka 2019

NETKY.SK • 26 December 2019, 12:21 • 2 min
Hviezda F1 sa stala európskym športovcom roka 2019

VARŠAVA - V ankete, ktorá organizuje poľská agentúra, hlasovalo celkovo 27 štátnych agentúr z celej Európy.

slovakia

left justify in out

Súčasná F1 je dominantnou záležitosťou stajne Mercedes, veď od roku 2014 ju nedokźala prekonať žiadna značka. Lewis Hamilton spravil pred sezónou osudné rozhodnutie, keď práve s Mercedesom podpísal zmluvu. Ako majster sveta z roku 2008 s McLarenom, prestúpil do ambiciózneho tímu, kde nahradil legendárneho Michaela Schumachera. Sezóna 2013 bola ešte obziažna, v jej druhej polovici dominoval už tretí rok po sebe Sebastian Vettel, vtedy jazdiaci na Red Bulle. Zmena pravidiel však od od roku 2014 priniesla Hamiltonovi celkovo 5 titulov, prekonal ho len kolega Rosberg v roku 2016. 

 

img

 

Na druhej priečke sa umiestnil španielsky tenista Rafael Nadal a tretie miesto obsadil rakúsky lyžiar Marcel Hirscher. Štvrtý skončil vlaňajší víťaz ankety, srbský tenista Novak Djokovič. Hamilton, ktorý vyhral anketu aj v roku 2014, nazbieral dokopy 151 bodov, Nadal ich získal o jedenásť menej. Rekordný, päťnásobný víťaz Roger Federer zo Švajčiarska sa tentokrát nedostal ani do najlepšej dvadsiatky.

 

img

 

V prvej desiatke skončil aj pretekár Marc Marquez. Je to fenomén kráľovnej závodov cestných motocyklov. Pri svojom príchode do najvyššej kubatúry MOTO GP dokázal byť hneď aj majster sveta. Bolo to v roku 2013. Odvtedy nedokázal byť šampiónom len raz. Pri svojom veku 26 rokov je to možno ešte väčší dominant ako Lewis Hamilton. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

FP1 - P.4 #MalaysianGP

Príspevok, ktorý zdieľa Marc Márquez (@marcmarquez93),

 

Na deviatom mieste sa umiestnil aj zástupca zámorskej basketbalovej NBA. Minulý rok NBA ovládli basketbalisti mimo USA takmer každú oceňovanú kategóriu. Najlepším hráčom ligy sa po prvýkrát v histórii stal grécky basketbalista Giannis Antetokoumpo. Mnohí ho považujú za budúcu najväčšiu hviezdu ligy. So svojim rozpätím rúk a výškou je v podstate nebrániteľný. 

 

 

62. ročník ankety agentúry PAP "Európsky športovec roka":

1. Lewis Hamilton (V.Brit./F1) 151 b,

2. Rafael Nadal (Šp./Tenis) 140,

3. Marcel Hirscher (Rak./Lyžovanie) 76,

4. Novak Djokovič (Srb./Tenis) 71,

5. Sifan Hassanová (Hol./Atletika) 69,

6. Virgil van Dijk (Hol./Futbal) 61,

7. Karsten Warholm (Nór./Atletika) 47 a Marc Marquez (Šp./Moto-GP) po 47,

9. Giannis Antetokounmpo (Grécko/Basketbal) 46,

10. Johannes Thingnes Bö (Nór./Biatlon) 44

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona