Hutchins po rakovine potvrdil svoj návrat v Brisbane

NETKY.SK • 19 December 2013, 12:20 • 2 min
Hutchins po rakovine potvrdil svoj návrat v Brisbane

BRISBANE - Britský tenista po zhubnom ochorení Ross Hutchins potvrdil svoj štart vo štvorhre na prelome kalendárnych rokov na turnaji ATP World Tour Brisbane International v austrálskom Brisbane. Predstaví sa po boku svojho stabilného partnera spred diagnostikovania Hodgkinovho lymfómu Colina Fleminga.

slovakia

left justify in out

"Keď si rekapitulujem posledný rok, pociťujem radosť a zároveň hrdosť na seba aj ľudí okolo mňa, že som bol v stave dostať sa až do takého štádia pripravenosti na austrálsky január. Som úplne fit a neviem sa dočkať," povedal pre Sky Sports 28-ročný niekdajší 26. muž svetového rebríčka ATP vo štvorhre. 

Hutchins už v októbri počas akcie Barclays Spaces for Sport v londýnskom White Hart Lane Sports Centre podľa Tennis World vyhlásil: "Som bez limitov späť v tréningovom procese. Spočiatku som netlačil na pílu, ale teraz sa už nijako neobmedzujem. Udieram do loptičky na dvorci, dávam si do tela v posilňovni a užívam si to azda ešte viac ako v minulosti. Je neskutočné, ako človeku chýba tenis, keď sa ocitne mimo diania." 

Rodák z kultového Wimbledonu oznámil svoje ochorenie koncom roka 2012. "Šťastný Nový rok všetkým! Nanešťastie, istý čas strávim mimo tenisu, práve mi našli Hodgkinov lymfóm...," uviedol vtedy Hutchins prostredníctvom Twitteru. 

Hutchins sa nehodlá "len" vrátiť: "Vnímam to ako šancu dosiahnuť s Colinom Flemingom ešte viac ako v minulosti. Chceme sa kvalifikovať na koncosezónny šampionát ATP World Tour Finals do Londýna. Považujem nás za kvalitnú dvojicu. Máme za sebou rok vynútenej odmlky, ale podľa mňa môžeme v sezóne 2014 nadviazať na všetko dobré predchádzajúce. Očakávame, že sa nám bude dariť, neuspokojíme sa s malými krôčikmi." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona