Hustý lejak spôsobil obrovské záplavy v Aténach

NETKY.SK • 22 Február 2013, 11:41 • 2 min
Hustý lejak spôsobil obrovské záplavy v Aténach

Hustý lejak spôsobil obrovské záplavy v Aténach - Svet Hustý lejak spôsobil dnes rozsiahle záplavy a veľké škody v mnohých častiach gréckeho hlavného mesta Atény, voda zatopila aj domovy a diaľnice. Zaplavenie niekoľkých diaľnic a ciest spôsobilo v metrop

slovakia

left justify in out

img

Hustý lejak spôsobil dnes rozsiahle záplavy a veľké škody v mnohých častiach gréckeho hlavného mesta Atény, voda zatopila aj domovy a diaľnice.

Zaplavenie niekoľkých diaľnic a ciest spôsobilo v metropole obrovské dopravné zápchy, pričom ľudia uviazli vo svojich autách. Najhoršie boli zasiahnuté obytné štvrte na západe Atén ako Egaleo, Nikaia a Peristeri, spresnila agentúra DPA.

"Prijali sme vyše 700 telefonátov žiadajúcich o pomoc ľuďom, ktorí zostali uväznení v zaplavených domoch, alebo o záchranu uviaznutých vodičov,"povedal pre grécku štátnu televíziu zástupca šéfa hasičov.

Desiatky zaparkovaných áut zmietla voda, keď sa vyliali z brehov obe rieky Ilissos a Pikrodafni, a v niekoľko častiach Atén nastali výpadky elektriny. Pre popadané stromy bola dočasne zastavená aj mestská železničná a električková doprava. Úrady museli zatvoriť aj metro. 

Meteorológovia uviedli, že množstvo zrážok, ktoré za posledných šesť hodín spadlo v Aténach, je priemerom za celý mesiac február.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies