Husto sneží na Orave a Kysuciach, cesty sú zjazdné

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 11:57 • 2 min
Husto sneží na Orave a Kysuciach, cesty sú zjazdné

ŽILINA – Všetky frekventované cesty aj horské priechody v Žilinskom kraji sú aktuálne zjazdné. Na Orave a Kysuciach hlásia cestári miestami husté sneženie a upozorňujú na zníženú viditeľnosť a snehové záveje.

slovakia

left justify in out

Podľa centrálneho dispečingu Slovenskej správy ciest silné sneženie obmedzuje dohľadnosť na sto metrov na cestách v okrese Čadca a snehové jazyky sa vytvárajú na cestách v okrese Tvrdošín a na ceste I/78 Príslop - Babín v okrese Námestovo. Stella centrum informuje o neupravenej ceste a šmýkajúcich sa kamiónoch v stúpaní na horský priechod Fačkov v smere z Rajca. S kašovitým snehom do jedného centimetra treba rátať aj na hlavnom ťahu popod Strečno na ceste I/18 medzi Žilinou a Martinom. Zasnežených, no zjazdných, je aj väčšina ciest II. a III. triedy najmä na Orave a Kysuciach, kde sa nachádza kašovitý, utlačený až zľadovatený sneh v hrúbke od jedného do troch a miestami až do piatich centimetrov. Na horských priechodoch Makov, Huty, Príslop, Fačkov, Čertovica a Veľké Pole hlásia cestári jeden až tri centimetre kašovitého alebo utlačeného snehu a upozorňujú, že sú potrebné zimné pneumatiky.


Pre nákladné autá s dĺžkou viac ako 12 metrov sú v Žilinskom kraji po celú zimu uzavreté horské priechody Semeteš, Rovná Hora, Huty a Príslop. Kamióny nad 7,5 tony nesmú v zime jazdiť po ceste z Novej Bystrice do Oravskej Lesnej a ani cez Rovnú Horu medzi Terchovou a Zázrivou. Po celú zimu je pre vozidlá dlhšie ako 10 metrov uzatvorená aj cesta I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies