Husté sneženie komplikuje dopravu v Olomouckom kraji

NETKY.SK • 19 Apríl 2017, 10:27 • 2 min
Husté sneženie komplikuje dopravu v Olomouckom kraji

PRAHA - Husté sneženie komplikovalo dnes ráno život vodičom aj cestárom v českom Olomouckom kraji, pričom najhoršia bola situácia v okresoch Šumperk a Jeseník. V najvyšších polohách vrchov Jeseníky napadlo do dnešného rána až 30 centimetrov snehu, v nižších do desať centimetrov, uviedol spravodajský portál Novinky.cz

slovakia

left justify in out

"Všetky cesty sú s opatrnosťou prejazdné. Kamióny však majú problémy. Ak sú prázdne a ak nemajú zimné vybavenie, tak nech na horské priechody, ako sú napríklad Červenohorské sedlo, Skřítek či Vidly, radšej vôbec nejdú," povedal dnes ráno pre denník Právo dispečer šumperských cestárov René Hýbl.

"Všetka technika, ktorú teraz máme k dispozícii, je vonku. Ďalšiu prestavujeme späť na zimný režim. Stále sneží a má aj v najbližších hodinách," dodal.

Dopravné komunikácie v okresoch Jeseník a Šumperk pokrývala dnes vrstva snehu a prejazdné boli len so zvýšenou opatrnosťou. Na niektorých cestách komplikovali prejazd tiež uviaznuté nákladné vozidlá.

"Len tu v Jeseníku napadlo približne 20 centimetrov snehu. V horských oblastiach je to až 30 centimetrov, "uviedol dispečer jeseníckej správy ciest, podľa ktorého bola intenzita sneženia na polovicu apríla nezvyčajne vysoká.

Dodal, že správcovia ciest majú už od utorkového popoludnia plné ruky práce, keďže na všetkých vozovkách je vrstva nového snehu, ktorú priebežne odstraňujú pluhmi a posypom.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies