Hustá hmla narušila leteckú dopravu v južnom Anglicku

NETKY.SK • 28 December 2016, 15:39 • 2 min
Hustá hmla narušila leteckú dopravu v južnom Anglicku

LONDÝN - Desiatky letov dnes zrušili alebo odložili pre slabú viditeľnosť na londýnskom letisku London City v dôsledku hustej hmly, ktorá sa vyskytla v oblasti južného Anglicka. Napísal to britský denník The Guardian.

slovakia

left justify in out

Hustá hmla, ktorá dnes celý deň komplikovala dopravu v Británii, by sa podľa predpovedí meteorológov mala udržať aj v priebehu štvrtka.

Pre zlú viditeľnosť zrušili alebo odložili dnes ráno na letisku London City desiatky letov. Mnoho prichádzajúcich letov zasa dispečeri odkláňali na iné letiská.

 

Nepriehľadná hmla okrem vzdušnej dopravy znepríjemňovala tiež cestnú. Pri hromadnej havárii na ceste A40 zahynula žena. Šoférovanie bolo podľa svedkov "skutočne nebezpečné".

 

Britský meteorologický úrad oznámil, že platnosť výstrahy pred nepriaznivým počasím, ktorú vydal v utorok, obnoví aj pre štvrtok. Oranžové varovanie pred hmlou platí pre celé Anglicko a Wales.

 

Na záznamoch meteorológov vidno, ako hmla pokryla takmer celú oblasť južného Anglicka.

 

Viditeľnosť na letisku London City klesla na príletovej a odletovej dráhe pod 50 metrov. "Museli sme niekoľko letov zrušiť a niekoľko odložiť, niekoľko príletov sme odklonili," uviedol hovorca letiska.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies