Huslistka Vanessa Mae dostala za podvod štyri roky

NETKY.SK • 11 November 2014, 13:38 • 2 min
Huslistka Vanessa Mae dostala za podvod štyri roky

OBERHOFEN - Lyžiarska kariéra britskej husľovej virtuózky Vanessy Mae sa skončila tak rýchlo, ako sa začala - Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) jej zastavila činnosť na štyri roky za účasť na zmanipulovaných pretekoch, z ktorých sa kvalifikovala na zimné olympijské hry 2014 v Soči.

slovakia

left justify in out

Na podvod prišiel Slovinský lyžiarsky zväz, keď narazil na pochybenia pri organizácii januárových pretekov v Krvavci. Zistilo sa, že výsledky obrovského slalomu boli sfalšované tak, aby posunuli celebritu do Soči. "Bez machinácií by nemohla získať FIS body potrebné na účasť na ZOH," potvrdila FIS a dištancom na jeden až dva roky potrestala tiež piatich zapletených funkcionárov.

 

Tridsaťšesťročná hudobníčka, ktorá sa narodila v Singapure anglickému hotelierovi s thajskými koreňmi a čínskej matke, reprezentovala v Soči Thajsko pod menom Vanessa Vanakornová. Na svahoch Červenej Poľany skončila na poslednom 67. mieste v obrovskom slalome. 

 

Podľa kvalifikačných kritérií Medzinárodného olympijského výboru a FIS mohla krajina bez miesta v elitnej päťstovke renkingových listín vyslať na olympijské súťaže v slalome a obrovskom slalome svojho jedného zástupcu, ktorý absolvoval aspoň päť medzinárodne uznaných súťaží a získal na nich v priemere maximálne 140 FIS bodov. Vanessa Mae splnila kritériá práve štartom v Slovinsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona