Húsíovia obsadili prezidentský palác v Adene

NETKY.SK • 2 Apríl 2015, 16:00 • 2 min
Húsíovia obsadili prezidentský palác v Adene

SAA/DUBAJ - Jednotky šiitského povstaleckého hnutia húsíov so svojimi spojencami obsadili dnes prezidentský palác v jemenskom prístavnom meste Aden. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na nemenovaných jemenských bezpečnostných predstaviteľov.

slovakia

left justify in out

K obsadeniu paláca došlo po ťažkých bojoch v centre mesta a napriek tomu, že pozície povstalcov v Jemene bombardujú lietadlá koalície vedenej Saudskou Arábiou.
     

Prezidentský palác je vilový komplex z koloniálnej éry, ležiaci na vrchole skalnatého kopca, ktorý vybieha do Arabského mora. Palác bol posledným útočiskom jemenského prezidenta Abda Rabbuha Mansúra Hádího predtým, ako v marci utiekol do Saudskej Arábie pred postupujúcimi jednotkami húsíov.
     

Agentúra Reuters s odvolaním sa na nemenovaného predstaviteľa jemenskej vlády medzitým informovala, že v Adene sa nevylodili žiadne pozemné jednotky. Predtým s odvolaním sa na výpovede svedkov uviedla, že v prístave sa vylodili desiatky neznámych vojakov. Stalo sa tak iba niekoľko hodín po tom, ako jednotky húsíov bombardovali lietadlá koalície vedenej Saudskou Arábiou. Saudská Arábia v minulosti pozemnú operáciu v Jemene nevylúčila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona