Húsíovia obsadili ďalšiu provinčnú metropolu napriek pokračujúcim náletom

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 12:59 • 2 min
Húsíovia obsadili ďalšiu provinčnú metropolu napriek pokračujúcim náletom

SANÁ - Bojovníci zo šiitského povstaleckého hnutia húsíov obsadili dnes metropolu ďalšej jemenskej provincie, a to aj napriek pokračujúcej vzdušnej ofenzíve zo strany Saudskej Arábie a jej spojencov. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Húsíovia ovládli mesto Atak, správne centrum rozsiahlej provincie Šabwa na juhu Jemenu. Stalo sa tak len niekoľko hodín po tom, ako povstalci čelili ďalším náletom medzinárodnej koalície. 
     

"Húsíjské jednotky vytvorili kontrolné stanovištia pri vstupe do Ataku a v jeho centre, skôr ako obsadili vládne inštitúcie v tomto meste," potvrdili pre DPA tamojšie zdroje, ktoré chceli pre obavy z odplaty zostať v anonymite.
     

Šiitskí vzbúrenci dobyli mesto Atak bez odporu tamojších bezpečnostných zložiek, ktoré sú podľa zdrojov DPA pravdepodobne lojálne voči bývalému jemenskému prezidentovi Alímu Abdalláhovi Sálihovi.
     

Húsíjským milíciám, prichádzajúcim zo severu Jemenu, sa podarilo ovládnuť aj ďalšie časti provincie Šabwa.
     

Vzbúrenci sa pokúšajú upevniť svoje pozície na juhu Jemenu s cieľom ovládnuť tamojšie prístavné mesto Aden, posledné útočisko vlády medzinárodne uznávaného jemenského prezidenta Abda Rabbuha Mansúra Hádího.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies