Hushovd získal prvý nórsky titul, Sagan s kŕčami vzdal

NETKY.SK • 4 Október 2010, 07:21 • 2 min
Hushovd získal prvý nórsky titul, Sagan s kŕčami vzdal

Hushovd získal prvý nórsky titul, Sagan s kŕčami vzdal

slovakia

left justify in out

img

Nórsky cyklista Thor Hushovd získal v nedeľu v Melbourne titul majstra sveta v pretekoch mužov na 262,7 km. Severský šprintérsky špecialista v záverečnom špurte uspel pred strieborným Dánom Mattim Breschelom a bronzovým Austrálčanom Allanom Davisom a vybojoval pre svoju krajinu historicky prvé zlato z MS.   Ani jednému z triu slovenských reprezentantov sa nepodarilo výraznejľie prehovoriť do poradia. Najmladší Peter Sagan súťaž nedokončil, tretí z nedávnej Vuelty Peter Velits obsadil až 74. priečku a jeho brat Martin skončil najvyššie - na 53. mieste, pričom súrodenci prišli do cieľa so 14-minútovou stratou za Hushovdom.
   Hushovd si svoj útok na vedúcu pozíciu perfektne naplánoval. Počas dlhých pretekov s niekoľkými strmými stúpaniami sa vyvážal na chvoste pelotónu, na takmer kilometrovej cieľovej rovinke si najskôr pripravil pozíciu a dopredu vyrazil zhruba 100 metrov pred cieľovou čiarou. Po tom, čo triumfoval o dĺžku bicykla, v priestore cieľu šťastný vyhlásil: "Je to sen. Úžasné, nemám slov. Teraz si to poriadne vychutnám a budem sa z toho radovať každý deň, keď sa pozriem na toto tričko. Dostal som túto šancu a iná už nemusela prísť."   Až osemnásť jazdcov v cieli klasifikovali s rovnakým časom ako víťaz. Druhý z tohtoročných pretekov Tour de France Luxemburčan Frank Schleck obsadil 16. a obhajca majstrovského titulu, domáci Cadel Evans 17. pozíciu zo 178 štartujúcich.   Sagan odstúpil pre zdravotné problémy približne 70 km pred cieľom. "Som strašne, ale strašne nahnevaný. To sa ani nedá opísať slovami, čo prežívam ... V závere pretekov sa znova ozvali žalúdočné problémy. Keď ma hlavná skupina utrhla, náskok sa zvýšil, tak som to štyri kolá pred cieľom radšej zabalil, lebo to už nemalo žiaden význam," povedal pre optimusagency.sk Sagan a dodal: "Na začiatku pretekov som sa cítil výborne, prvých sto kilometrov úplne v pohode. Musím povedať, že to bolo náročné, hlavne záver. V bruchu som však pociťoval neustále kŕče a odrazu som nevládal, nohy neposlúchali, akosi oťaželi a boleli. Mrzí ma to, pretože som chcel niečo dokázať a nesklamať. Žiaľ, nevyšlo to. Ak sa vrátime do Európy, chcem ísť na dôkladne lekárske vyšetrenie, pretože toto sa mi prihodilo už aj v Poľsku."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies