Hušek do Senice, Hapal s obavami do novej sezóny

NETKY.SK • 6 Jún 2014, 10:19 • 2 min
Hušek do Senice, Hapal s obavami do novej sezóny

SENICA - Kariéra českého futbalistu Luboša Hušeka bude v súlade s avizovanými májovými informáciami pokračovať na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Potvrdil to už tréner FK Senica Pavel Hapal na oficiálnej internetovej stránke klubu. "Ak sa nič nepredpokladané nestane, mal by s nami začať letnú prípravu," uviedol kouč Záhorákov na adresu svojho krajana na webe fksenica.eu. Skúsený 30-ročný defenzívny stredopoliar Hušek nastúpil v uplynulej sezóne za Slovan Liberec vo všetkých súťažiach na 16 stretnutí, v Gambrinus lige strelil jeden gól. Na konte má aj jeden štart za reprezentáciu Česka, na klubovej úrovni pôsobil tiež v pražskej Sparte a rodnom Jablonci.

 

V Senici panuje nespokojnosť s jarnou časťou uplynulého ročníka najvyššej slovenskej súťaže, ktorej výsledkom bolo iba 15 nazbieraných bodov zo 42 možných a celkovo až šieste miesto v tabuľke. "Jar bola pre nás katastrofálna. Neviem, kde by sme boli, ak by sme nemali 'nahraté' body ešte z jesene," poznamenal 44-ročný tréner, ktorý po druhom jarnom kole vystriedal vo funkcii hlavného trénera Eduarda Pagáča. 

 

Hapalove vyhliadky pred nadchádzajúcim ročníkom nie sú optimistické. "Bojím sa nastávajúcej sezóny, pretože v tomto stave nemôžeme zostať. Niektorí chlapci nemajú ešte na to, aby hrali v lige. Vypadli nám hráči ako Tomáš Kóňa či Juraj Piroska. Museli sme ich nahradiť mladíkmi, no je vidieť, že ešte nemajú na najvyššiu súťaž. Na posledný zápas do Nitry sme prišli so štrnástimi hráčmi do poľa a dvoma brankármi. Niektorí futbalisti už opustili káder a neráta sa s nimi na ďalší rok. Všetci počítali s tým, že najmä zahraniční hráči budú posily, ale pravda bola iná. Káder bude potrebovať určite doplniť a bojím sa toho, ako sa nám to podarí za taký krátky čas," priznal rodák z Kroměříža Hapal, ktorý na Slovensku viedol Nitru aj Žilinu. 

 

Seničania majú presne mesiac na prípravu na ďalšiu sezónu. Odštartujú ju 12. júna a prvý duel Fortuna ligy 2014/2015 na nich čaká 12. júla proti Myjave. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies