Husacinári v sobotu otvoria hlavnú jesennú sezónu

NETKY.SK • 26 August 2010, 07:11 • 2 min
Husacinári v sobotu otvoria hlavnú jesennú sezónu

Husacinári v sobotu otvoria hlavnú jesennú sezónu

slovakia

left justify in out

img

Husacinu budú návštevníkom počas nadchádzajúcej soboty (28.8.) ponúkať v Slovenskom Grobe, kde 10. ročník Dňa otvorených dverí Cechu podnikateľov s husacími špecialitami tradične štartuje jesennú husacinovú sezónu.
Cech, ktorý združuje 14 reštauračných prevádzok, sa pripravuje, aby účastníci prežili príjemný deň nielen vďaka známej gurmánskej pochúťke, ale tiež si posedeli v príjemných vidiecky zariadených priestoroch a zabavili sa pri živej ľudovej hudbe. "Tradícia grobskej pečenej husaciny je stará už 100 rokov. Z pôvodného vidieckeho chovateľského zázemia sa sformoval cech podnikateľov, ktorí ponúkajú vyhľadávané služby nielen pre slovenských, ale aj početných zahraničných návštevníkov. Kvalitu našich služieb ocenila aj Európska komisia, ktorá v roku 2006 spomedzi 422 projektov z Európskej únie vyhodnotila náš projekt Tradícia husaciny ako najlepší v rámci malého a stredného podnikania," uviedla dnes na prezentačnej tlačovej konferencii prezidentka cechu Dana Kieslingová.
Hostia v Slovenskom Grobe si budú môcť v sobotu, po zakúpení vstupenky v cene dve eurá, objednať štandardné husacinové menu za jednotnú uvádzaciu cenu päť eur. Pôjde o 200 gramov pečenej husaciny, dve lokše a kyslú oblohu. Pri návštevách jednotlivých prevádzok budú môcť využiť rozvoz na dobovom kočiari so záprahom.
Tajomstvo receptu mäkkej a pritom chrumkavej husaciny je úplne jednoduché. "Vykŕmená hus by po zabití nemala vážiť menej ako sedem kilogramov. To je záruka kvalitného mäsa. Deň pred pečením sa musí dobre a správne nasoliť. Pri pečení v hlinenom pekáči sa oblieva mliekom," povedala jedna zo zakladateliek husacinárskeho cechu Anna Jajcayová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies