Hurikánom zasiahnuté oblasti Floridy môžu čerpať federálnu pomoc

NETKY.SK • 11 September 2017, 07:24 • 2 min
Hurikánom zasiahnuté oblasti Floridy môžu čerpať federálnu pomoc

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump vyhlásil v štáte Florida, kde sa v priebehu nedele prehnal mohutný hurikán Irma, stupeň prírodnej katastrofy.

slovakia

left justify in out

Umožnil tým spustenie federálnej pomoci pre ľudí zasiahnutých hurikánom. Ten doteraz spustošil deväť okresov v štáte Florida.

 

Trump zároveň označil ničivý hurikán Irma za "veľké monštrum", ktoré bude stáť federálnu vládu veľa peňazí. Americký prezident nekonkretizoval, o akú sumu pôjde. Dodal však, že vláda sa v súčasnosti sústreďuje predovšetkým na záchranu ľudských životov.

 

"Už čoskoro prídeme na Floridu," odkázal v nedeľu Trump pri návrate do Bieleho domu po víkende strávenom v prezidentskom sídle Camp David v štáte Marylande. Zároveň pochválil vládne orgány za doterajšie zvládnutie situácie v hurikánom zasiahnutých oblastiach.

 

Federálna pomoc zahŕňa dočasné ubytovanie a opravy domov, nízkonákladové pôžičky na nepoistený majetok poškodený hurikánom a iné programy zamerané na pomoc jednotlivcom i podnikateľom v okresoch Charlotte, Collier, Hillsborough, Lee, Manatee, Miami-Dade, Monroe, Pinellas a Sarasota.

 

Silný hurikán Irma sa v uplynulých dňoch prehnal cez viaceré karibské ostrovy, kde napáchal rozsiahle škody, a v priebehu nedele zasiahol južnú i západnú časť amerického štátu Florida. Na území tohto štátu vyhlásili pred príchodom hurikánu masovú evakuáciu, ktorá sa mala týkať až 6,3 milióna obyvateľov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies