Hurikán Sandy zatvára v New Yorku školy

NETKY.SK • 28 Október 2012, 19:32 • 2 min
Hurikán Sandy zatvára v New Yorku školy

Hurikán Sandy zatvára v New Yorku školy - Svet Starosta New Yorku Michael Bloomberg nariadil dnes verejným školám, aby zostali v pondelok zatvorené kvôli blížiacemu sa hurikánu Sandy, informovala agentúra Reuters. Povinná evakuácia sa týka rozsiahlej obla

slovakia

left justify in out

img

Starosta New Yorku Michael Bloomberg nariadil dnes verejným školám, aby zostali v pondelok zatvorené kvôli blížiacemu sa hurikánu Sandy, informovala agentúra Reuters.

Povinná evakuácia sa týka rozsiahlej oblasti v meste. Počas tlačovej konferencie starosta Bloomberg povedal, že povinnosť sa týka obyvateľov Zóny A, ktorá pozostáva najmä z pobrežných oblastí.

Hurikán Sandy sa pohybuje smerom na sever od Karibiku, kde zahynulo takmer 50 ľudí. Mal by sa spojiť so zimnou búrkou a studeným frontom, k čomu sa pridruží vysoký príliv spôsobený splnom.

Odborníci odhadujú, že nevšedná búrka - kombinácia viacerých faktorov - môže spôsobiť chaos v počasí na území s dĺžkou vyše 1300 kilometrov, od východného pobrežia Spojených štátov až po Veľké jazerá.

V oblasti od Severnej Karolíny po Connecticut - ktorú už v raňajších hodinách zasiahol silný vietor a dážď - vyhlásili núdzový stav. Americký štát Delaware nariadil povinnú evakuáciu pobrežných oblastí, ktorá sa začne vo večerných hodinách.

Rýchlosť vetra hurikánu Sandy dosahovala 120 kilometrov za hodinu. Americké Národné hurikánové centrum informovalo, že o 8.00 hod. miestneho času (13.00 hod. SEČ) sa hurikán nachádzal 418 kilometrov juhovýchodne od Severnej Karolíny a 635 kilometrov južne od metropoly New York. Pohyboval sa severovýchodným smerom rýchlosťou 16 kilometrov za hodinu.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies