Hurikán Sandy zanechal v Kribiku najmenej 21 mŕtvych

NETKY.SK • 26 Október 2012, 07:14 • 2 min
Hurikán Sandy zanechal v Kribiku najmenej 21 mŕtvych

Hurikán Sandy zanechal v Kribiku najmenej 21 mŕtvych - Svet Najmenej 21 mŕtvych a rozsiahle škody po sebe zanechal hurikán Sandy, ktorý sa vo štvrtok prehnal Karibikom. Na východe Kuby, kde evakuovali 330.

slovakia

left justify in out

img

Najmenej 21 mŕtvych a rozsiahle škody po sebe zanechal hurikán Sandy, ktorý sa vo štvrtok prehnal Karibikom. 
      Na východe Kuby, kde evakuovali 330.000 osôb, zahynulo 11 ľudí, vrátane štvormesačného dieťaťa, oznámili miestne úrady. Prírodný živel tam lámal stromy, strhával strechy, poškodil domy a spôsobil výpadky v dodávkach elektriny.
      Najviac obetí na Kube - deväť, hlásili z provincie Santiago, z toho štyri osoby prišli o život v troskách zrúteného domu.
      Pri prechode nad odľahlou východnou Kubou hurikán vtedy ešte druhej kategórie nestratil silu, ako tomu u búrok nad pevninou zvyčajne býva. Druhé najväčšie kubánske mesto Santiago však hurikán ušetril.
      Ďalších deväť obetí zaznamenali na Haiti a jednu na Jamajke. Títo ľudia zahynuli podľa miestnych médií pri zosuvoch pôdy alebo sa utopili v záplavových oblastiach.
      Hurikán do dnešných ranných hodín SELČ zoslabol na búrku prvej kategórie, ale meteorológovia varovali, že môže splynúť s mohutnou zimnou búrkou, ktorá má na budúci týždeň zasiahnuť východ USA.
      V noci nadnes postupoval hurikán ponad centrálne a severozápadné časti Bahám a počas dňa môžu jeho výbežky zasiahnuť juhovýchodné pobrežie Floridy a Floridský záliv.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona