Hurikán Sandra stráca na sile a mení sa na tropickú búrku

NETKY.SK • 28 November 2015, 07:56 • 2 min
Hurikán Sandra stráca na sile a mení sa na tropickú búrku

MEXIKO - Hurikán Sandra zoslabol v noci nadnes na úroveň tropickej búrky a pohybuje sa smerom do oblasti tichomorského pobrežia Mexika. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie amerického Národného centra pre hurikány so sídlom na Floride a dodala, že podľa meteorológov bude hurikán i naďalej strácať na sile.

slovakia

left justify in out

Hurikán Sandra sa v noci nadnes nachádzal približne 330 kilometrov juhozápadne od tichomorského prístavu Mazatlán a pohyboval sa severným smerom rýchlosťou 17 kilometrov za hodinu. Cyklónu sprevádzal vietor s maximálnou rýchlosťou 100 kilometrov za hodinu.


Hurikán Sandra dosiahol štvrtý z piatich stupňov intenzity a stal sa tak najsilnejším, aký doteraz zaznamenali v tomto období roka vo východnom Tichomorí. Sandra zosilnela na hurikán štvrtej kategórie podľa Saffirovej-Simpsonovej stupnice vo štvrtok v ranných hodinách miestneho času, keď sa jej stred nachádzal približne 925 kilometrov južne od cípu Kalifornského polostrova. Najvyššia rýchlosť sprievodného vetra dosahovala 233 kilometrov za hodinu.
Na Baja California vyhlásili v niektorých oblastiach pohotovosť pred tropickou búrkou.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies