Hurikán Raymond zosilnel a blíži sa k západnému pobrežiu

NETKY.SK • 21 Október 2013, 17:48 • 2 min
Hurikán Raymond zosilnel a blíži sa k západnému pobrežiu

MEXIKO - Hurikán Raymond dnes zosilnel na hurikán tretej kategórie a hrozí, že prinesie nové silné zrážky do regiónu na mexickom pobreží Tichého oceánu, ktorý minulý mesiac zničila tropická búrka Manuel. Americké národné hurikánové centrum uviedlo, že novosformovaná búrka sa takmer zastavila zhruba 260 kilometrov juhozápadne od Acapulca. Očakáva sa však, že v priebehu utorka sa priblíži k pobrežiu, uviedla tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Mexické úrady začali pripravovať záchranné tímy a zvažovať nariadenia o evakuácii v nízko položených oblastiach. Zhruba 10.000 ľudí už žije mimo svojich bydlísk po tom, ako búrka Manuel spôsobila záplavy a zosuvy pôdy. Úrady v mexickom štáte Guerrero, kde v dôsledku búrky Manuel prišlo o život 120 ľudí, zavreli prístavy. Pripravili 700 núdzových prístreškov a vyzvali obyvateľov v ohrozených oblastiach, aby urobili preventívne opatrenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies