Hurikán Nicole po prechode cez Bermudy zoslabol na druhú kategóriu

NETKY.SK • 14 Október 2016, 10:17 • 2 min
Hurikán Nicole po prechode cez Bermudy zoslabol na druhú kategóriu

HAMILTON - Hurikán Nicole vo štvrtok postupne zoslabol zo štvrtej na druhú kategóriu a smeroval do stredu Atlantiku po tom, ako počas dňa bičoval Bermudy. Po jeho prechode zostalo niekoľko tisíc domácností bez dodávok elektriny.

slovakia

left justify in out

Bermudské noviny Royal Gazette informovali, že hurikán spôsobil vážne škody na infraštruktúre vrátane záplav, podmytých ciest a popadaných stromov. Vytrhával stromy zo zeme, strhával strechy a rozbíjal zakotvené lode. Úrady varovali pred "vážnou hrozbou" hurikánu: úrady a školy zostanú zatvorené ešte dnes.

 

Hurikán Nicole zasiahol toto britské zámorské územie ako hurikán štvrtej kategórie, druhý najsilnejší na päťstupňovej stupnici, ale rýchlo slabol.

 

Americké národné hurikánové centrum vo štvrtok večer uviedlo, že hurikán zoslabol na druhú kategóriu. Jeho jadro sa v tom čase nachádzalo asi 210 kilometrov severovýchodne od Bermúd a postupovalo na sever až severovýchod rýchlosťou 33 kilometrov za hodinu.

 

Podľa predpovedí by sa útvar mal neškodne rozplynúť v strede Atlantického oceánu.

Bermudy sa nachádzajú takmer tisíc kilometrov od amerického pobrežia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies