Hurikán Newton bičoval letovisko Los Cabos: Dvaja ľudia zahynuli

NETKY.SK • 7 September 2016, 07:38 • 2 min
Hurikán Newton bičoval letovisko Los Cabos: Dvaja ľudia zahynuli

MEXIKO - Hurikán Newton zasiahol v utorok mexický Kalifornský polostrov. Silný vietor rozbíjal okná, prevracal stromy a spôsobil prerušenie dodávok elektriny v niekoľkých častiach letoviska Los Cabos, ale obyvateľov nepostihli také rozsiahle škody ako silnejší hurikán pred dvoma rokmi.

slovakia

left justify in out

Na rozbúrenom mori v Kalifornskom zálive sa prevrátil čln s garnátmi a nešťastie si vyžiadalo dvoch mŕtvych a troch nezvestných. Čln sa plavil z prístavu Ensenada do mesta Mazatlán.

 

 

Newton - ako hurikán prvej kategórie, sprevádzaný vetrom s rýchlosťou 150 kilometrov za hodinu - zasiahol najprv v utorok skoro ráno letovisko Los Cabos v najjužnejšom cípe polostrova. Oblasť bičoval prudkým dažďom, preto sa obyvatelia radšej ukryli vo svojich domovoch a turisti v hoteloch. Podľa predstaviteľov cestovného ruchu bolo v Los Cabos v čase hurikánu asi 14.000 turistov.

 

 

Keď hurikán prešiel cez oblasť letovísk, pohol sa smerom na sever, viac dovnútra polostrova, a podľa očakávania sa bude presúvať ponad Kalifornský záliv, známy tiež pod názvom Cortézovo more. V utorok večer sa stred hurikánu nachádzal približne 70 kilometrov juhovýchodne od mesta Mulegé na pobreží Kalifornského polostrova a pohyboval sa na severozápad. Hurikán vtedy sprevádzal vietor s maximálnou rýchlosťou 120 kilometrov za hodinu.

 

 

Americké Národné hurikánové centrum oznámilo, že Newton dorazí do štátu Sonora na mexickej pevnine ešte ako hurikán. Na hranicu USA môže doraziť dnes napoludnie ako tropická búrka, ale podľa meteorológov i tak hrozia bleskové záplavy a zosuvy pôdy.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies