Hurikán Matthew čoskoro zasiahne Jamajku, Haiti a Kubu; prinesie silné zrážky

NETKY.SK • 3 Október 2016, 17:33 • 2 min
Hurikán Matthew čoskoro zasiahne Jamajku, Haiti a Kubu; prinesie silné zrážky

PORT-AU-PRINCE - Silný hurikán Matthew sa pomaly presúva na sever Karibiku a smeruje k pobrežiam Jamajky, Haiti a Kuby, ku ktorým by mal doraziť ešte dnes večer. Tamojší meteorológovia sa podľa agentúry AP obávajú, že do oblasti prinesie silné zrážky.

slovakia

left justify in out

Americké Národné centrum pre hurikány so sídlom v Miami uviedlo, že hurikán druhej najvyššej, štvrtej kategórie podľa Saffirovej-Simpsonovej stupnice sprevádza vietor dosahujúci rýchlosť až 215 kilometrov za hodinu.

 

Oko hurikánu Matthew sa nachádzalo dnes nadránom miestneho času približne 500 kilometrov juhozápadne od haitskej metropoly Port-au-Prince a približne 395 kilometrov juhovýchodne od jamajskej metropoly Kingston. Živel sa pohyboval smerom na sever rýchlosťou okolo siedmich kilometrov za hodinu.

 

Výstraha pred hurikánom momentálne platí pre Jamajku, Haiti a kubánske provincie Guantánamo, Santiago de Cuba, Holguín, Granma a Las Tunas, a tiež pre juhovýchodnú časť súostrovia Bahamy.

 

Menej závažné výstrahy platia pre kubánsku provinciu Camagüey, súostrovie Turks a Caicos, strednú časť Bahám a časť Dominikánskej republiky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona