Hurikán Irene si vyžiadal životy troch ľudí

NETKY.SK • 25 August 2011, 16:30 • 2 min
Hurikán Irene si vyžiadal životy troch ľudí

Hurikán Irene si vyžiadal životy troch ľudí

slovakia

left justify in out

img

Najmenej traja ľudia v Dominikánskej republike dnes zahynuli a viacerí sú nezvestní v dôsledku hurikánu Irene.
      Hurikán, ktorý smeruje k americkému pobrežiu, ostrov Hispaniola priamo nezasiahol. Vyvolal tam však prudké zrážky. Do bezpečia museli evakuovať takmer 38.000 obyvateľov.
      Približne 90 obcí v Dominikánskej republike zostalo odrezaných od vonkajšieho sveta. Zhruba 2000 domov zaliala voda a 16 ďalších bolo úplne zničených, uviedol šéf záchranárov Juan Manuel Méndez.
      V meste San Cristóbal, západne od Santo Dominga, zomrel v troskách domu 40-ročný muž. Dve ďalšie osoby, medzi nimi aj tehotnú ženu, strhla voda a utopili sa.
      Irene dnes zosilnela na hurikán tretej kategórie a cez Bahamy smeruje k americkému pobrežiu. Na bariérových ostrovoch Outer Banks pri pobreží Severnej Karolíny nariadili ostražitosť pred blížiacim sa hurikánom.
      Predpokladá sa, že Irene by mohla ešte zosilnieť. O 05.00 h miestneho času (11.00 h SELČ) bol hurikán 1180 kilometrov južne od mysu Hatteras v Severnej Karolíne. Vietor si udržiaval rýchlosť 185 kilometrov za hodinu.
Zdroj: TASR/Reuters, DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies