Hurikán Irene mierne zoslabol, ale môže opäť zosilnieť

NETKY.SK • 26 August 2011, 16:07 • 2 min
Hurikán Irene mierne zoslabol, ale môže opäť zosilnieť

Hurikán Irene mierne zoslabol, ale môže opäť zosilnieť

slovakia

left justify in out

img

Hurikán Irene dnes mierne zoslabol na hurikán druhej kategórie. Na americkom východnom pobreží však rozšírili smerom na sever oblasť, pre ktorú vydali varovanie - až po New Jersey.
      Americké Národné hurikánové centrum so sídlom v Miami uviedlo, že Irene je teraz podľa sily vetra hurikánom druhej kategórie na Saffirovej-Simpsonovej stupnici, ale v priebehu dnešného dňa môže znovu zosilnieť.
      O 05.00 h miestneho času (11.00 h SELČ) bol hurikán 675 kilometrov juhozápadne od mysu Hatteras v Severnej Karolíne. Vietor si udržiaval rýchlosť 175 kilometrov za hodinu. Hurikán sa pohyboval rýchlosťou 22 km/h.
      Americkí meteorológovia predpokladajú, že keď Irene dosiahne pobrežie Severnej Karolíny, sila hurikánu bude na rozhraní druhej a tretej kategórie.
      Hurikán podľa predpovedí ohrozuje šesť amerických štátov so 65 miliónmi obyvateľov. Úrady už začali evakuáciu státisícov ľudí z bezprostredne ohrozených oblastí Severnej Karolíny, Virgínie, Delaware a Marylandu.
      Z veľkých amerických miest ohrozuje hurikán okrem New Yorku aj Boston a môže sa dotknúť i hlavného mesta Washington. Verejná hromadná doprava v New Yorku už nemusí v sobotu premávať.
Zdroj: TASR/Reuters, AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies