Hurikán Hermine zoslabol po prechode nad Floridu na tropickú búrku

NETKY.SK • 2 September 2016, 12:54 • 2 min
Hurikán Hermine zoslabol po prechode nad Floridu na tropickú búrku

MIAMI - Hurikán Hermine zoslabol dnes na tropickú búrku po tom, ako sa presunul z Mexického zálivu nad pevninu na severozápade Floridy a smeruje ďalej do vnútrozemia. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Hermine bola ešte pred oslabením prvým hurikánom, ktorý priamo zasiahol Floridu po viac ako desiatich rokoch. Národné centrum pre hurikány so sídlom v Miami uviedlo, že rýchlosť stáleho vetra medzičasom klesla na 112 kilometrov za hodinu a hurikán by mal ďalej strácať na "sile".

 

Úrady vo floridskom okrese Pasco oznámili, že vzhľadom na záplavy pri pobreží museli evakuovať najmenej 18 ľudí z ich domovov v lokalitách Green Key a Hudson Beach. Mnohé cesty boli zaplatené aj v oblasti severne od mesta Tampa.

 

Po prechode do Georgie by sa Hermine mala pohybovať cez Južnú a Severnú Karolínu a ďalšie štáty východného pobrežia USA, kde meteorológovia očakávajú už menšie zrážky a súvisiace riziká, pretože hurikán by mal zmeniť svoj kurz smerom nad more.

 

Na Floride platili varovania pred silnými búrkami, vetrom, prívalovými lejakmi, záplavami či výpadkami elektriny. Stav núdze vyhlásili v 51 zo 67 okresov a po prechode hurikánu vyšlú do postihnutých oblastí 6000 príslušníkov Národnej gardy. Výnimočný stav vyhlásili aj guvernéri v Georgii a Severnej Karolíne.

 

Floridu naposledy zasiahol hurikán Wilma ešte v októbri 2005. Silný hurikán tretej kategórie vtedy zasiahol aj husto obývanú južnú časť polostrova, vyžiadal si päť obetí na životoch a spôsobil škody za 23 miliárd dolárov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies