Hurikán Harvey dosiahol pevninu, postupne slabne

NETKY.SK • 26 August 2017, 12:36 • 2 min
Hurikán Harvey dosiahol pevninu, postupne slabne

CORPUS CHRISTI 26. augusta (SITA/AP) - Hurikán Harvey dorazil nad americký štát Texas, kde ho sprevádzali silné dažde a vietor, ktoré poničili domy v mestách na pobreží Mexického zálivu.

slovakia

left justify in out

Harvey dosiahol pevninu ako búrka štvrtej kategórie v piatok v noci, pričom ho sprevádzal vietor o rýchlosti 209 kilometrov za hodinu. V priebehu niekoľkých hodín však zoslabol a v sobotu skoro ráno ho Národné hurikánové centrum (NHC) vyhlásilo za búrku druhej kategórie. Rýchlosť vetra už v tom čase dosahovala 185 kilometrov za hodinu.

Podľa prvých správ o škodách hurikán poničil v mestách pri Mexickom zálive strechy a múry budov. V jednej komunite po prepadnutí strechy nad domovom pre seniorov previezli viacerých ľudí do miestneho väzenia, kde ich následne ošetrili. Úrady však zatiaľ nevedia presne určiť rozsah škôd, ktoré Harvey spôsobil.

Hurikán by mal podľa odhadov počas týždňa ďalej slabnúť a do zasiahnutej oblasti priniesť viac dažďa. NHC tiež varuje, že v pobrežných oblastiach by mohlo v jeho dôsledku dojsť k zvýšeniu počtu života ohrozujúcich búrok.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies