Hurikán Earl opäť posilnil a smeruje k pobrežiu Severnej Karolíny

NETKY.SK • 2 September 2010, 11:32 • 2 min
Hurikán Earl opäť posilnil a smeruje k pobrežiu Severnej Karolíny

Hurikán Earl opäť posilnil a smeruje k pobrežiu Severnej Karolíny

slovakia

left justify in out

img

Hurikán Earl dnes po dočasnom zoslabení počas dňa opäť posilnil na intenzívnu búrku štvrtej kategórie s nárazovým vetrom o rýchlosti 217 km/h a namieril si to k pobrežiu Severnej Karolíny na východe USA, informovalo Národné hurikánové centrum (NHC) v Miami.
      Hurikánovú pohotovosť rozšírili na územie od Severnej Karolíny, kde sa začala evakuácia pobrežia, až po Massachusetts, čo zahŕňa aj obľúbené prímorské strediská ako je Martha's Vineyard či Nantucket, spresnilo NHC.
      Očakáva sa, že hurikán Earl zasiahne pobrežie dnes v noci alebo v piatok ráno. Podľa predpovedí by sa mal po dosiahnutí pobrežia Severnej Karolíny otočiť znova do mora, meteorológovia však varovali, že by mohol prísť až na pevninu a zasiahnuť newyorský Long Island a bostonskú metropolitnú oblasť s Cape Codom.
      Obyvatelia Atlantického pobrežia Spojených štátov amerických, ktoré je najhustejšie osídlenou časťou krajiny, sledujú smerovanie hurikánu s veľkými obavami, pretože akákoľvek zmena môže ohroziť milióny ľudí.
      Guvernérka Severnej Karolíny Beverly Perdueová varovala obyvateľstvo Outer Banks, aby túto oblasť ihneď opustilo. Na tamojšej diaľnici číslo 12, ktorá jediná spája pobrežné ostrovy s pevninou, sa už zo stoviek áut vytvorila kolóna.
      Pohotovosť už vyhlásili štáty Severnej Karolíny, Virgínie a Marylandu a domov, na svoju základňu vo Virgínii, v Norfolku, sa ponáhľa aj posádka lietadlovej lodi USS Cole. Torpédoborec mal pôvodne naplánovaný návrat zo sedemmesačnej misie neskôr tento týždeň, ale chcel by domov doraziť skôr ako zlé počasie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona