Hurikán Dora zvalil maják, ale vzďaľuje sa od Mexika

NETKY.SK • 22 Júl 2011, 07:31 • 2 min
Hurikán Dora zvalil maják, ale vzďaľuje sa od Mexika

Hurikán Dora zvalil maják, ale vzďaľuje sa od Mexika

slovakia

left justify in out

img

Hurikán Dora dnes prudko zosilnel na štvrtú kategóriu. V čase, keď hurikán minul juhomexické pobrežie Tichého oceánu, kde zvalil maják a zničil niekoľko malých plážových reštaurácií, sprievodný vietor dosahoval rýchlosť 220 kilometrov za hodinu.
      Mexická vláda prestala monitorovať pohyb Dory, keďže sa začala smerovať viac nad oceán. Vlny spôsobené hurikánom však dnes bičovali základy malého majáka približne 60 kilometrov od známeho letoviska Acapulco a nakoniec ho zvalili.
      Hurikán tiež poškodil alebo zmietol približne 60 reštaurácií s trstinovou strechou na plážach v oblasti, v okolí dedín La Penitas a La Bocana.
      Americké Národné hurikánové centrum v Miami informovalo, že stred hurikánu sa nachádzal približne 425 kilometrov južne od mexického mysu Cabo Corrientes a približne 805 kilometrov juhovýchodne od letoviska Los Cabos na výbežku polostrova Baja California.
      Dora, štvrtý hurikán tejto sezóny vo východnom Pacifiku, sa pohybuje severozápadne rýchlosťou približne 20 kilometrov za hodinu. Podľa predpovedí sa bude zdržiavať nad morom. Má ešte zosilnieť, ale v piatok zoslabne.
      Nad Atlantickým oceánom sa medzitým vytvorila tropická búrka Cindy, ale nachádza sa ďaleko od pobrežia a pre pevninu nepredstavuje žiadnu hrozbu, lebo smeruje na východ. Tropická búrka Bret má podľa predpovedí zoslabnúť. Momentálne sa vzďaľuje od Bahám a je ďaleko aj od amerického pobrežia Atlantického oceánu.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies