Hurikán Danny v karibských Antilách zoslabol na búrku druhého stupňa

NETKY.SK • 22 August 2015, 08:42 • 2 min
Hurikán Danny v karibských Antilách zoslabol na búrku druhého stupňa

MIAMI - Hurikán Danny počas svojho pohybu ponad Atlantickým oceánom, čoraz viac sa vzďaľujúc smerom od východnej časti severoamerickej pevniny, zoslabol z tretej kategórie na búrku druhej kategórie, oznámilo dnes americké Národné centrum pre hurikány (NHC) v Miami.

slovakia

left justify in out

Maximálna rýchlosť jeho sprievodného vetra v priebehu niekoľkých hodín mierne klesla zo 185 kilometrov za hodinu na 175 kilometrov. Nasledujúcich 48 hodín bude hurikán naďalej slabnúť a niekedy v nedeľu by sa mal zmeniť na kategóriu tropickej búrky, citovala floridské meteorologické stredisko agentúra AP.

 

Centrum hurikánu sa nachádza približne 1300 kilometrov východne od Záveterných ostrovov (Leeward Islands) v karibských Malých Antilách. Hurikán Danny momentálne nepredstavuje hrozbu pre pevninu, avšak Národné centrum pre hurikány upozorňuje, že obyvatelia Záveterných ostrovov by mali jeho vývoj v tejto zemepisnej oblasti sledovať.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies