Hurikán Arthur dosiahol pobrežie Severnej Karolíny

NETKY.SK • 4 Júl 2014, 07:28 • 2 min
Hurikán Arthur dosiahol pobrežie Severnej Karolíny

WASHINGTON - Hurikán Arthur dosiahol pevninu v oblasti Severnej Karolíny na východnom pobreží USA, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Americké Národné hurikánové centrum (NHC) uviedlo, že Arthur dosiahol pevninu medzi mestami Cape Lookout a Beaufort vo štvrtok neskoro večer miestneho času a pohyboval sa smerom na severovýchod rýchlosťou 30 kilometrov za hodinu. Predtým zosilnel na hurikán druhej kategórie, pričom ho sprevádzal vietor s rýchlosťou 160 kilometrov za hodinu.
      

Miestni meteorológovia varovali návštevníkov pláží na východnom pobreží Spojených štátov, aby sa mali na pozore pred vlnami, pretože Arthur by mohol narušiť dnešné oslavy amerického Dňa nezávislosti. Meteorológ AccuWeather Rob Richards upozornil, že vlnobitie môže priniesť nebezpečné vlny a silné spätné prúdy príboja, najmä pri mólach a prístavných hrádzach.
      

Hurikán by mal v priebehu dnešného dňa stratiť na sile, píše agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies