Hurikán Agatha zasiahol aj turistické oblasti

NETKY.SK • 31 Máj 2022, 07:41 • 2 min
Hurikán Agatha zasiahol aj turistické oblasti

MEXIKO – Hurikán Agatha zasiahol v pondelok turistické pláže a rybárske osídlenia v štáte Oaxaca na juhu Mexika. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AP.

slovakia

left justify in out

Prudký dážď a silný vietor podľa AP zasiahli stromy a miestni obyvatelia i turisti museli vyhľadať úkryt. Agatha je prvý hurikán tejto sezóny v oblasti východného Tichomoria. Nad pevninu sa dostal v pondelok popoludní západne od obce Puerto Ángel v štáte Oaxaca, píše na svojej webovej stránke stanica CNN, ktorá sa odvoláva na americký Národný úrad pre oceány a atmosféru.

 

 

 

Tento hurikán druhej kategórie s rýchlosťou vetra 168 kilometrov za hodinu je od začiatku oficiálnych meraní v roku 1949 najsilnejší hurikán, aký sa dostal nad pevninu v mesiaci máj. Agahta podľa AP postupuje ďalej do vnútrozemia krajiny, stráca však na sile.

 

Možno vás zaujme: Počasie: Budúci týždeň sa dočkáme tropických horúčav!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona