Huntelaar unikol negatívnemu penaltovému rekordu

NETKY.SK • 8 Marec 2016, 12:34 • 2 min
Huntelaar unikol negatívnemu penaltovému rekordu

BERLÍN - Víkendové 25. kolo nemeckej I. futbalovej bundesligy prinieslo viacero štatistických zaujímavostí.

slovakia

left justify in out

O jednu z nich sa postaral holandský kanonier Klaas-Jan Huntelaar. Zakončovateľ Schalke 04 odvrátil svoj negatívny zápis do histórie. Mužstvo z Gelsenkirchenu dostalo v 2. min stretnutia na ihrisku 1. FC Kolín výhodu pokutového kopu. K jeho realizácii sa postavil Huntelaar, ktorý predchádzajúce štyri pokusy z bieleho bodu nepremenil.

 

Ak by neuspel ani piatykrát za sebou, bol by to negatívny rekord bundesligovej histórie. Tridsaťdvaročný útočník však túto hrozbu odvrátil, loptu poslal do siete a využil možnosť otvoriť gólový účet zápasu, ktoré Schalke napokon vyhralo 3:1.


"Kto sa podujme na realizáciu, môže aj zaváhať. Keď však nestrieľate, potom aj tak netrafíte do čierneho," skonštatoval podľa sport1.de Huntelaar, ktorý bol z jedenástky úspešný prvýkrát od apríla 2012. Tento prvý gól 25. kola bol zároveň aj jubilejným 600. v bundesligovej sezóne 2015/2016.


Bláznivé stretnutie videli diváci v Augsburgu. Domácim nestačilo ani trojgólové vedenie na trojbodový zisk proti Bayeru Leverkusen. Kórejčan v augsburskom drese Ku Ča-čchol dosiahol hetrik, pričom to bol prvý trojgólový zápis niektorého z futbalistov Augsburgu od jeho postupu medzi nemeckú elitu v roku 2011.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona