Humanitárny konvoj privezie materiál zo Slovenska pre tri nemocnice v Sýrii

NETKY.SK • 13 December 2016, 16:32 • 2 min
Humanitárny konvoj privezie materiál zo Slovenska pre tri nemocnice v Sýrii

BRATISLAVA - Najväčšiu časť pomoci, ktorá poputuje v stredu 14. decembra do vojnou zmietaného sýrskeho Aleppa, tvoria zdravotnícke prístroje pre anestéziológov, servoventilátory - zariadenia k umelej pľúcnej ventilácii, monitor vitálnych funkcií pacienta.

slovakia

left justify in out

Ďalšiu časť materiálnej humanitárnej pomoci vyčlenili zo zásob rezortu vnútra a tvoria ju spacie vaky, uteráky, prikrývky a postele pre nemocnice v hodnote viac ako 27-tisíc eur. Ako agentúru SITA informoval Tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, časť pomoci poskytuje mimovládna organizácia Magna deti v núdzi, ktorá na mieste zabezpečí aj odovzdanie humanitárnej pomoci. Celková hodnota humanitárneho nákladu pre Sýriu je vyššia ako 127-tisíc eur.


Humanitárny konvoj s materiálom pre tri nemocnice, Bab Al Hawa, Aleppo Agrabat hospital a Atareb hospital, odchádza v stredu ráno o 8:30 z logistickej základne Ministerstva vnútra SR vo Vajnoroch, vyprevadí ho štátny tajomník rezortu zahraničia Lukáš Parízek.


Vývoj v Sýrii dominoval aj rokovaniu európskych ministrov zahraničných vecí na ich zasadnutí Rady pre zahraničné veci (FAC) v Bruseli v pondelok 12. decembra. "Európska únia vidí svoju úlohu predovšetkým ako politický hráč a spoločne zdôrazňujeme potrebu negociovaného riešenia,“ povedal minister zahraničných vecí SR Miroslav Lajčák. Dodal, že ďalšou akútnou úlohou je humanitárna pomoc a snaha dostať ju tam, kde je potrebná.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies