Humanitárnu pomoc potrebuje až 2,5 milióna Sýrčanov

NETKY.SK • 22 August 2012, 06:26 • 2 min
 Humanitárnu pomoc potrebuje až 2,5 milióna Sýrčanov

Humanitárnu pomoc potrebuje až 2,5 milióna Sýrčanov - Svet Spojené štáty upozorňujú, že až 2,5 milióna obyvateľov Sýrie potrebuje zahraničnú humanitárnu pomoc. Vzhľadom na tento rozsah ide o jednu z najhorších svetových kríz súčasnosti, uviedol v noci nad

slovakia

left justify in out

img

Spojené štáty upozorňujú, že až 2,5 milióna obyvateľov Sýrie potrebuje zahraničnú humanitárnu pomoc. 
      "Vzhľadom na tento rozsah ide o jednu z najhorších svetových kríz súčasnosti," uviedol v noci nadnes Mark Bartolini, predstaviteľ americkej vládnej Agentúry pre medzinárodný rozvoj (USAID). 
      Podľa Bartoliniho počet Sýrčanov odkázaných na humanitárnu pomoc zahŕňa aj 1,2 milióna ľudí, ktorých konflikt od marca 2011 vyhnal z domovov. 
      Washington už venoval viac ako 82 miliónov dolárov na dodávky potravín a liekov pre zhruba 780.000 obyvateľov Sýrie a pre utečencov v susedných krajinách. Pomoc sa doručuje prostredníctvom OSN a ďalších organizácií.  
      V 22-miliónovej Sýrii podľa Bartoliniho chýbajú základné lieky, ako sú antibiotiká, analgetiká či vakcíny. Ťažké boje totiž ochromili výrobu farmaceutických produktov v sýrskej komerčnej metropole Aleppo. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies