Humanitárne organizácie upozorňujú na opakované útoky na nemocnice

NETKY.SK • 6 Január 2018, 20:59 • 2 min
Humanitárne organizácie upozorňujú na opakované útoky na nemocnice

BRATISLAVA - V uplynulých desiatich dňoch zasiahli letecké alebo delostrelecké útoky minimálne 10 nemocníc na rebelmi ovládaných územiach Sýrie, informovali podľa spravodajského portálu BBC humanitárne organizácie.

slovakia

left justify in out

Útoky sú údajne najhoršie za rok. To, že zdravotnícke zariadenia v Sýrii "opäť zasiahli" útoky, potvrdil BBC aj zástupca Organizácie Spojených národov (OSN) v oblasti.

Medzi týmito zariadeniami je napríklad pôrodnica v provincii Idlib, ktorú údajne zasiahli tri razy v priebehu štyroch dní. Pri najhoršom útoku v stredu zahynulo päť ľudí.

Cieľom útokov v uplynulých dňoch boli najmä nemocnice v oblasti Východná Ghúta, informoval Hamish de Bretton-Gordon, ktorý je poradcom Zväzu lekárskych a humanitárnych organizácií (UOSSM). V oblasti je podľa neho množstvo detí, ktoré potrebujú evakuáciu zo zdravotných dôvodov.

 

"Je tam vyše 125 detí, ktoré potrebujú život zachraňujúce operácie, vrátane troch veľmi malých detí, ktorých zranenia sú príliš hrozné na to, aby som ich opisoval," povedal a spomenul napríklad šesťmesačné dieťa, ktoré prišlo o oko a bez operácie neprežije, alebo osemročné dievčatko, ktoré váži len osem kilogramov a trpí vážnou podvýživou.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies