Humanitárne organizácie potrebujú 550 miliónov USD na pomoc migrantom v Európe

NETKY.SK • 26 Január 2016, 19:14 • 2 min
Humanitárne organizácie potrebujú 550 miliónov USD na pomoc migrantom v Európe

ŽENEVA - Humanitárne organizácie budú potrebovať tento rok 550 miliónov dolárov (508 mil. eur) na pomoc migrantom a utečencom v južnej Európe.

slovakia

left justify in out

Vo výzve darcovským krajinám to dnes uviedli Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) a vyše 60 ďalších humanitárnych organizácií.

Polovica financií pôjde do Grécka. Bolo totiž vlani krajinou vstupu až pre 850.000 z celkového počtu vyše milióna migrantov, ktorí prišli do Európy. Oznámil to hovorca UNHCR Adrian Edwards, ktorého citovala tlačová agentúra DPA.

 

Plán reakcie vypracovaný humanitárnou organizáciou UNHCR sa zameriava aj na Turecko, Macedónsko, Srbsko, Chorvátsko a Slovinsko a jeho hlavným cieľom je poskytovať prístrešie, vodu, hygienické zariadenia a ochranu na miestach príchodu.

 

"Európa sa nachádza v kritickom bode. Niekoľko hlavných krajín, do ktorých prichádzajú migranti, je už preťažených, ale stále neexistuje spoločné, spravodlivé, udržateľné riešenie situácie," vyhlásil vysoký komisár OSN pre utečencov Filippo Grandi, keď vysvetľoval nutnosť podporiť humanitárne organizácie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies