Human Rights Watch vyzvala EÚ, aby prestala vracať Sýrčanov do Turecka

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 13:30 • 2 min
Human Rights Watch vyzvala EÚ, aby prestala vracať Sýrčanov do Turecka

ISTANBUL - Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) vyzvala v dnešnom vyhlásení Európsku úniu, aby prestala vracať sýrskych utečencov do Turecka, pretože tam nemajú prístup k práci, vzdelávaniu ani zdravotnej starostlivosti.

slovakia

left justify in out

Agentúra AP cituje Stephanie Geeovú z HRW, podľa ktorej "sotva prekvapuje, že tam mnohí z nich nedostávajú podporu, ktorú zúfalo potrebujú na svoju obživu," keďže Turecko prijalo už vyše dva milióny sýrskych utečencov.

 

Dohoda, ktorú uzavrela Európska únia s Tureckom, umožňuje Grécku vracať do Turecka sýrskych žiadateľov o azyl na základe toho, že je to "bezpečná tretia krajina". HRW upozornila, že pojem "bezpečná" krajina neznamená iba ochranu pred vojnou či prenasledovaním, ale mal by zahŕňať aj právo na prácu, zdravotnú starostlivosť a vzdelávanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies