Human Rights Watch obviňuje Izrael z vojnových zločinov v Gaze

NETKY.SK • 11 September 2014, 09:22 • 2 min
Human Rights Watch obviňuje Izrael z vojnových zločinov v Gaze

JERUZALEM - Z vojnových zločinov v Gaze obvinila dnes Izrael medzinárodná ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Organizácia so sídlom v New Yorku prišla k tomuto záveru po vyšetrovaní, ktoré podnikla v súvislosti s útokmi na tri školy prevádzkované OSN, v ktorých našli útočisko palestínski utečenci, i na útoky v ich okolí.    

 

HRW v dnešnom vyhlásení uviedla, že v okolí týchto škôl sa nenachádzali vojenské ciele a preto boli niektoré útoky zo strany Izraela "nekritické".

 

Izraelská armáda to bezprostredne nekomentovala. V stredu uviedla, že začala vlastné vyšetrovanie najnovšieho vojenského konfliktu v Gaze. Izrael obviňuje palestínske radikálne hnutie Hamas s využívania civilistov ako ľudské štíty, píše AP.

 

Útoky na školy prevádzkované OSN v Gaze vyvolali rozsiahle odsúdenie. OSN, ktorá Izrael i Hamas obvinila z porušovania pravidiel vojny, vymenovala komisiu, ktorá má za úlohu prešetriť boje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies